Tampondruk

Eén van de technieken die we gebruiken is de zogeheten tampondruk of tamponprint. We gebruiken deze techniek wanneer het oppervlak niet vlak is en een zeefdruk dus niet mogelijk is. Gebogen objecten (zoals een drinkfles of -glas, pennen of usb-sticks, noem maar op) kunnen we met de tampontechniek perfect bedrukken.
 
Tampondruk: hoe het werkt
Wanneer u probeert een oneffen of gebogen object te bedrukken met een zeefdruk, kan de zeef niet helemaal bij het product komen. Hierdoor ‘pakt’ de print niet volledig. Een tampon is gemaakt van siliconenrubber. Omdat deze flexibel is, kan de print in de kleinste hoekjes worden gedrukt en maakt het niet uit wanneer het te bedrukken oppervlak hol of bol is. Inkt wordt vanuit een cliché (een mal waarin de afbeelding is geëtst) als het ware gestempeld op het oppervlak.
 
Waarom gebruiken we tamponprint?
Tampondruk heeft een hogere resolutie dan zeefdruk. Het zorgt voor een superscherpe afbeelding en een fraai, helder resultaat. Tampondruk is het meest geschikt voor kleine kunststof oppervlaktes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een USB-stick, een pen of een sleutelhanger. Het is belangrijk dat u de tekst op een pen nog steeds perfect kunt lezen, en met door het gebruik van tampondruk, kan dat gegarandeerd. Tamponprint wordt veelvuldig gebruikt bij promotionele- of industriële producten. Met name voor grote oplages van verschillende relatiegeschenken is tampondruk een uitstekende optie.
 
Wij bedrukken van alles. Klokken, notitieboekjes, glazen, sleutelhangers, vouwkratten, winkelmandjes… In bepaalde situaties kiezen we voor tampondruk in plaats van één van onze andere technieken omdat de ervaring ons heeft geleerd dat dit het beste resultaat geeft. Wilt u een product laten bedrukken met een ontwerp dat bestaat uit meerdere kleuren? Dan is tampondruk kostentechnisch vaak erg interessant.

De voordelen van VK Print
U profiteert van de volgende voordelen wanneer u kiest voor VK Print:

  • Snel      
  • Nauwkeurig
  • Flexibel
  • Scherpe prijzen
  • Alles onder één dak
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Uitstekende service

Onze vakkundige medewerkers zorgen ervoor dat producten snel, goed en zeer nauwkeurig worden bedrukt. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het bedrukken van de meest uiteenlopende producten. We werken met verschillende druktechnieken en we bieden daarnaast het gehele proces aan onder één dak: van bedenken en bedrukken tot verpakken en verzenden, we doen alles zelf.

U vraagt, wij drukken: neem contact met ons op
Bent u benieuwd of wij uw idee tot uiting kunnen brengen? Vraag het één van onze deskundige medewerkers. We zoeken altijd naar een oplossing en kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.  Wij drukken snel en volgens afspraak. Uw wensen staan bij ons voorop! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.We zoeken altijd naar een oplossing en kijken graag wat we voor u kunnen betekenen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.